Irak: Opt persoane ucise in timpul unui bombardament asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin opt persoane au fost ucise in noaptea de joi spre vineri in timpul bombardamentului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile dupa atacarea ambasadei americane de catre demonstranti pro-iranieni, au anuntat oficiali ai serviciilor de securitate, transmite AFP.

Aceste persoane au fost ucise atunci cand mai multe proiectile au cazut asupra unui convoi al Hashd al-Shaabi, coalitie de organizatii paramilitare preponderent pro-iraniene, care in prezent sunt integrate structurilor statului irakian, au precizat sursele citate sub protectia anonimatului, titreaza Agerpres.

Anterior, comandamentul militar irakian a anuntat ca „trei rachete au lovit aeroportul international Bagdad in apropierea spatiilor dedicate transportului aerian de marfuri, provocand explozia a doua masini”.

Abu Mehdi al-Mouhandis, numarul doi al coalitiei Hashd al-Shaabi, a fost ucis in timpul bombardarii convoiului pe aeroport, conform surselor citate.

Puternicul general iranian Qassem Soleimani, insarcinat cu afacerile irakiene in cadrul armatei ideologice iraniene, a fost ucis in acelasi bombardament, a anuntat televiziunea irakiana de stat la inceputul zilei de vineri.

Citand surse din Hashd al-Shaabi, canalul de televiziunea a confirmat ambele decese.

Irakul, prins la mijloc intre aliatii americani si cei iranieni de ani de zile, a fost in ultimele saptamani scena unei escaladari a violentelor ce risca sa transforme tara intr-un teren de confruntare a celor doua puteri ce actioneaza pe teritoriul sau.

Zece atacuri cu rachete au vizat soldati si diplomati americani de la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, ucigand un subcontractant american in urma cu o saptamana.

Marti, protestatari pro-iranieni au atacat ambasada SUA din Bagdad, un episod violent fara precedent incheiat miercuri cu retragerea acestora in zona ultra-securizata a Bagdadului, Zona Verde, unde se gaseste ambasada americana, la ordinele Hashd al-Shaabi.

Duminica seara, Washingtonul, care acuza factiunile pro-iraniene din cadrul Hashd al-Shaabi ca se afla in spatele acestor atacuri nerevendicate, a raspuns prin bombardarea bazelor uneia dintre ele, amplasata in apropierea frontierei irakiano-siriene, ucigand 25 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2