Irak: Un sucontractant American ucis intr-un atac cu rachete

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un subcontractant american a fost ucis vineri intr-un atac cu rachete impotriva unei baze militare irakiene de la Kirkuk, a anuntat intr-un comunicat coalitia antijihadista condusa de Statele Unite, noteaza AFP, titreaza Agerpres.

„Mai multi militari americani si membri ai personalului irakian au fost raniti” pe aceasta baza unde isi au sediul fortele coalitiei, situata in nordul tarii, a adaugat sursa.

„Fortele de securitate irakiene conduc raspunsul la atac si ancheta. Alte informatii vor fi facute publice atunci cand vor fi disponibile”, a spus coalitia.

Un oficial american la curent cu ancheta a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, ca cel putin 30 de rachete au lovit baza, distrugand printre altele un depozit de munitie.

De la sfarsitul lui octombrie, mai multe salve de rachete s-au abatut in repetate randuri asupra unor sectoare unde sunt instalati soldati si diplomati americani. Tirurile nu au fost revendicate, dar Statele Unite acuza factiunile pro-Iran din Irak. Potrivit oficialului american, atacul bazei de la Kirkuk este cel mai important de la inceputul acestor tiruri.

La jumatatea lui decembrie, Statele Unite au indemnat guvernul de la Bagdad „sa ia masuri” pentru a pune capat atacurilor impotriva intereselor americane din Irak. Secretarul american al apararii, Mark Esper, si-a exprimat atunci „ingrijorarea”, intr-o convorbire telefonica cu prim-ministrul demisionar Adel Abdel Mahdi, „in legatura cu ceea ce par a fi atacuri asupra bazelor din Irak unde s-ar putea gasi forte sau echipamente americane”.

La randul sau, Adel Abdel Mahdi a facut apel „la toata lumea sa nu-i obstructioneze eforturile pentru a preveni o escaladare ce va ameninta toate partile”, temandu-se, potrivit unui responsabil irakian, „ca un raspuns american la tirurile venite din partea partilor pro-Iran va degenera in confruntari pe teritoriul irakian”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole