Iran: Parlamentul restrange aplicarea pedepsei cu moartea pentru trafic de droguri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Parlamentul iranian a adoptat duminica un amendament prin care se reduce incidenta aplicarii pedepsei cu moartea in cazurile de trafic de droguri, potrivit site-ului de internet al legislativului de la Teheran, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Amendamentul, care trebuie aprobat de Consiliul Gardienilor Constitutiei, instanta dominata de conservatori, ar putea salva viata a numerosi condamnati care asteapta pe culoarele mortii. Legea amendata se va aplica retroactiv, potrivit parlamentului.

Conform Amnesty International, Iranul figureaza printre primele tari din lume cu cele mai multe executii, majoritatea dintre ele prin spanzurare pentru delicte privind traficul de droguri.

Potrivit noii legislatii, productia sau distributia de heroina, cocaina si amfetamine va fi pasibila de pedeapsa cu moartea la o cantitate mai mare de doua kilograme, fata de 30 de grame pana acum. Cantitatea pentru opiu si marihuana va creste de la 5 kilograme, in prezent, la 50 de kilograme.

In intervalul a doua zile in anul 2009, 44 de persoane gasite vinovate de trafic de droguri au fost spanzurate intr-una dintre cele mai importante executii in masa din Iran.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2