Iran: Un mort si zeci de raniti dupa un seism cu magnitudinea de 5,7

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un cutremur de pamant cu magnitudinea 5,7 s-a produs luni in sud-vestul Iranului, unde a facut o victima si cel putin 45 de raniti, a anuntat pentru televiziunea de stat iraniana Morteza Salimi, directorul Autoritatii pentru operatiuni de salvare din aceasta tara, citat de AFP, titreaza Agerpres.

Seismul a avut loc in jurul orei locale 11:30 (07:00 GMT). Epicentrul a fost localizat in orasul Masjed Soleiman, la o adancime de 17 kilometri, in provincia Khuzestan, frontaliera cu Irakul, potrivit Centrului national de seismologie din Iran. Cel putin sapte replici, din care cea mai puternica a avut magnitudinea de 4,7, au fost inregistrate dupa seism, potrivit aceluiasi Centru national de seismologie.

„Un cetatean din Masjed Soleiman a fost gasit mort in urma unei crize cardiace dupa cutremurul de pamant”, a declarat Morteza Salimi, potrivit caruia alte 45 de persoane au fost ranite.

In orasele si satele invecinate afectate de seism, au fost semnalate doar fisuri minore in fatadele unor cladiri, in timp ce accesul pe sosele a fost blocat in anumite sectoare din zona. Aflat la confluenta dintre mai multe placi tectonice si traversat de mai multe falii, Iranul este o zona cu o puternica activitate seismica.

In noiembrie 2017, un cutremur de pamant cu magnitudinea 7,3 s-a produs in provincia occidentala Kermanshah, unde a facut 620 de morti.

In 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 inregistrat in provincia Kerman, in sud-estul Iranului, a distrus aproape complet stravechiul oras Bam – inclusiv celebra sa citadela – si a ucis cel putin 31.000 de persoane.

Cel mai devastator seism din Iran, produs in 1990, a avut magnitudinea 7,4 si a ucis 40.000 de persoane in nordul tarii, a ranit alte 300.000 de persoane si a lasat fara locuinte o jumatate de milion de oameni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2