Iranul a prezentat un sistem mobil de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Iranul a prezentat un sistem mobil de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune, de fabricatie interna, a anuntat joi media de stat iraniene, citate de Reuters, titreaza Agerpres.

Postul de televiziune public iranian a transmis imagini cu presedintele Hassan Rouhani participand la ceremonia de prezentare a sistemului Bavar-373, despre care presa de la Teheran sustine ca este un concurent al sistemului de rachete rus S-300.

Anuntul a fost facut intr-o perioada in care relatiile intre Washington si Teheran sunt tot mai tensionate. In luna iunie, fortele iraniene au doborat in zona Golfului o drona de recunoastere militara americana, folosind o racheta sol-aer. Iranul a sustinut ca drona se afla deasupra teritoriului sau, dar SUA au declarat ca ea era in spatiul aerian international.

Prezentarea sistemului Bavar-373 a avut loc cu ocazia Zilei nationale a industriei de aparare din Iran. In contextul sanctiunilor internationale, in special al embargoului international asupra importurilor de arme, Iranul si-a dezvoltat masiv industria de aparare.

Analistii militari occidentali sunt de parere ca deseori Iranul prezinta informatii exagerate referitoare la capacitatile sale militare, desi temerile despre programul iranian de rachete cu raza lunga de actiune au contribuit la decizia SUA de a se retrage din acordul international privind programul nuclear iranian, document semnat in 2015 de marile puteri mondiale si Teheran.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *