Iranul acuza SUA de „iranofobie” si de inarmarea unor „teroristi periculosi”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iranul a acuzat luni Statele Unite ale Americii ca vand arme unor „teroristi periculosi” din Orientul Mijlociu si ca propaga „iranofobia” pentru a incuraja statele arabe sa cumpere arme, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

„America revigoreaza teroristii in regiune prin intermediul unor politici ostile”, a declarat la televiziunea de stat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qassemi, la o zi dupa ce presedintele Donald Trump a semnat un acord de vanzari de arme catre Arabia Saudita si a identificat Iranul ca sursa de sprijin pentru militanti.

„America ar trebui sa stopeze vanzarea de arme catre teroristi periculosi”, a adaugat acelasi purtator de cuvant.

„Inca o data, prin afirmatiile sale repetitive si nefondate la adresa Iranului, presedintele american a incercat sa incurajeze tarile din regiune sa cumpere mai multe arme prin propagarea iranofobiei”, a insistat Bahram Qassemi, in contextul in care, in timpul vizitei presedintelui american in weekend la Riad, SUA si Arabia Saudita au semnat un contract de vanzari de arme in valoare de 110 miliarde de dolari.

Purtatorul de cuvant al MAE iranian a mai spus ca SUA si aliatii lor „ar trebui sa stie ca Iranul este o tara democratica, stabila si puternica” si ca ea promoveaza „pacea, buna vecinatate si crearea unei lumi opuse violentei si extremismului”.

Trimitand un mesaj dur Teheranului la scurt timp dupa victoria moderatului Hassan Rouhani in alegerile prezidentiale de vinerea trecuta in Iran, Donald Trump le-a cerut liderilor statelor arabe si conducatorilor islamici sa se uneasca pentru a-i invinge pe militantii islamisti si a declarat ca Iranul alimenteaza de decenii „conflictele sectare si teroriste”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2