Iranul afirma ca Israelul ”va regreta” daca va continua sa atace Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Secretarul Consiliului Suprem al Securitatii Nationale din Iran, Ali Shamkhani, a afirmat ca Israelul va regreta daca va continua sa atace armata siriana si pe aliatii ei, relateaza joi agentia Reuters, informeaza AGERPRES.

Iranul si Siria il sustin pe presedintele sirian Bashar Al-Assad impotriva rebelilor in razboiul ce dureaza de sapte ani in Siria.

Dar Israelul, tot mai preocupat in legatura cu faptul ca inamicul sau Iranul si-ar putea stabili o prezenta militara pe termen lung in Siria vecina, a indicat ca a intreprins peste 200 de atacuri impotriva unor tinte iraniene in Siria in ultimii doi ani.

”Regimul sionist a incercat ca declanseze o criza in Siria si a intreprins pasi pentru a sustine direct gruparile teroriste si pentru a lovi in armata siriana si in fortele care lupta impotriva terorismului”, a declarat Shamkhani joi, potrivit agentiei de presa Tasnim.

”Daca va continua, va avea de-a face cu reactii care vor provoca regrete”, a adaugat responsabilul iranian, fara a specifica ce ar putea inseamna aceasta.

Consiliul Suprem al Securitatii Nationale, prezidat de catre seful statului iranian, Hassan Rohani, decide politica externa si de securitate a Iranului, impreuna cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Shamkhani a facut declaratiile respective in cadrul unei intalniri la Teheran cu omologul sau rus, Nikolai Patrusev.

Rusia a anuntat luni ca ii va furniza Siriei un sistem de rachete sol-aer de tip S-300, in pofida unor obiectii puternice din partea Israelului, la o saptamana dupa ce Moscova a acuzat Israelul ca a provocat indirect doborarea unui avion militar rus de catre apararea antiaeriana siriana

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole