septembrie 20, 2021

Iranul afirma ca liderii israelieni ar trebui judecati drept “criminali de razboi”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iranul a afirmat marti ca liderii israelieni ar trebui judecati pentru crime de razboi dupa “masacrul” de la granita dintre Fasia Gaza si Israel, unde aproape 60 de palestinieni au fost ucisi luni de tiruri israeliene, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Uciderea copiilor, a femeilor si a oamenilor fara aparare din Palestina (…) a devenit principala strategie (a Israelului) in 70 de ani de ocupatie”, a declarat purtatorul de cuvant al ministrului de externe iranian, Bahram Ghasemi, pe site-ul ministerului.

El a cerut comunitatii internationale sa “actioneze imediat” si sa-i judece pe liderii israelieni drept “criminali de razboi in fata tribunalelor internationale”, dupa cea mai sangeroasa zi din conflictul israeliano-palestinian de la razboiul din vara anului 2014 din Fasia Gaza.

Aproape 60 de palestinieni au fost ucisi si 2.400 au fost raniti de focuri de arma trase de soldati israelieni la bariera de securitate care separa Fasia Gaza de teritoriul israelian in timpul ciocnirilor si a protestelor impotriva inaugurarii ambasadei SUA de la Ierusalim.

In opinia oficialului iranian, “crimele persistente” ale Israelului sunt “rezultatul sprijinului ferm al Statelor Unite’ pentru statul evreu.

Luni, Statele Unite au blocat adoptarea unei declaratii a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o investigatie independenta asupra evenimentelor sangeroase din Fasia Gaza, potrivit unor surse diplomatice.

Intr-o referire la Arabia Saudita, purtatorul de cuvant al diplomatiei iraniene a acuzat de asemenea tarile din regiune de “compromis tradator si pasivitate nevrednica” pentru ca nu au condamnat ferm actiunile israeliene.

Cu o zi inainte, ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif a denuntat pe Twitter “un masacru cu sange rece” in Gaza, in timp ce Statele Unite “sarbatoresc transferul ambasadei (…) ilegale, iar aliatii lor arabi gesticuleaza pentru a distrage atentia”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2