Iranul anunta ca va avea in curand propriul sistem de aparare antiracheta

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

racheteIranul intentioneaza ca la inceputul anului 2017 sa desfasoare propriul sistem de aparare antiracheta pe baza rachetelor de conceptie proprie Bavar 373, similare sistemelor ruse S-300, a declarat duminica generalul de brigada iranian Farzad Ismaili, comandantul bazei antiaeriene Khatam al-Anbiya, citat de Interfax.

‘Intentionam sa testam sistemul Bavar 373 pana la sfarsitul acestui an (conform calendarul iranian, anul in curs se termina la 19 martie 2016)’, a declarat generalul Farzad Ismaili, adaugand ca ‘spera ca sistemul Bavar 373 sa poata fi desfasurat catre martie 2017’.

Acest tip de sistem de aparare antiaeriana si antiracheta a fost demonstrat deja in public in timpul paradei militare din aprilie la Teheran.

Potrivit unor surse militare iraniene, sistemul Bavar 373 reprezinta de fapt versiunea autohtona a sistemului rusesc S-300 (SA-10 Grumble, in codificarea NATO) — un sistem de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune, destinat interceptarii rachetelor de croaziera si balistice, care dispune in acelasi timp de o mare mobilitate si are nevoie de foarte putin timp pentru pregatirea lansarii unei rachete.

Mass-media de la Teheran, citate de Interfax, releva ca Iranul si-a dezvoltat acest sistem de rachete derivat din sistemul rus S-300, dupa ce Moscova a refuzat sa livreze partii iraniene respectivul armament pe fondul sanctiunilor ONU din cauza programului nuclear al Iranului. La inceputul lunii octombrie, Rusia a ridicat interdictia la livrarile de sisteme S-300 catre Teheran, ca urmare a acordului dintre Iran si marile puteri cu privire la programul sau nuclear.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *