Iranul anunta ca va avea in curand propriul sistem de aparare antiracheta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

racheteIranul intentioneaza ca la inceputul anului 2017 sa desfasoare propriul sistem de aparare antiracheta pe baza rachetelor de conceptie proprie Bavar 373, similare sistemelor ruse S-300, a declarat duminica generalul de brigada iranian Farzad Ismaili, comandantul bazei antiaeriene Khatam al-Anbiya, citat de Interfax.

‘Intentionam sa testam sistemul Bavar 373 pana la sfarsitul acestui an (conform calendarul iranian, anul in curs se termina la 19 martie 2016)’, a declarat generalul Farzad Ismaili, adaugand ca ‘spera ca sistemul Bavar 373 sa poata fi desfasurat catre martie 2017’.

Acest tip de sistem de aparare antiaeriana si antiracheta a fost demonstrat deja in public in timpul paradei militare din aprilie la Teheran.

Potrivit unor surse militare iraniene, sistemul Bavar 373 reprezinta de fapt versiunea autohtona a sistemului rusesc S-300 (SA-10 Grumble, in codificarea NATO) — un sistem de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune, destinat interceptarii rachetelor de croaziera si balistice, care dispune in acelasi timp de o mare mobilitate si are nevoie de foarte putin timp pentru pregatirea lansarii unei rachete.

Mass-media de la Teheran, citate de Interfax, releva ca Iranul si-a dezvoltat acest sistem de rachete derivat din sistemul rus S-300, dupa ce Moscova a refuzat sa livreze partii iraniene respectivul armament pe fondul sanctiunilor ONU din cauza programului nuclear al Iranului. La inceputul lunii octombrie, Rusia a ridicat interdictia la livrarile de sisteme S-300 catre Teheran, ca urmare a acordului dintre Iran si marile puteri cu privire la programul sau nuclear.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2