Iranul considera ca Israelul a trecut “linia rosie”

soldati razboiIranul a declarat Statelor Unite ca el considera ca Israelul a trecut “linia rosie” printr-un atac aerian ce a ucis un general iranian in Siria saptamana trecuta si a avertizat ca Republica Islamica va raspunde, potrivit afirmatiei unui inalt oficial citat marti de agentia de presa IRNA, preluata de Reuters si citata de Agerpres.

“Am spus americanilor ca liderii regimului sionist trebuie sa se astepte la consecintele actului lor”, a declarat viceministrul de externe Hossein Amir Abdollahian.

Generalul iranian din Garzile Revolutionare Mohammed Allahdadi a fost ucis cu un comandant Hezbollah si fiul sefului militar al gruparii, Imad Moughniyeh, intr-un atac la 18 ianuarie asupra unui convoi al Hezbollah in apropierea Inaltimilor Golan ocupate de Israel.

O sursa din securitatea israeliana a declarat ca fortele israeliene au crezut ca au atacat gherile de rang inferior. Oficial, Israelul nu a comentat acest atac, noteaza Reuters.

“In acest mesaj catre americani, le-am spus ca regimul sionist a trecut +linia noastra rosie+”, a spus Abdollahian.

Abdollahian a precizat ca Iranul a transmis Statelor Unite mesajul prin canale diplomatice. Cele doua tari nu mai au relatii diplomatice directe de la revolutia iraniana din 1979, dar Statele Unite au luat parte la discutiile internationale cu Teheranul asupra programului sau nuclear si interesele lor sunt reprezentate de misiunea Elvetiei la Teheran.

Avertismentul lui Abdollahian face ecoul celui al comandantilor fortei iraniene Basij la o ceremonie marti in onorarea lui Allahdadi.

“Sionistii ar trebui sa stie ca se apropie de distrugerea lor. Ei ar trebui sa fie pregatiti pe deplin deoarece nu vor mai avea pace”, a declarat generalul de brigada Mohammad Reza Naghdi potrivit agentiei de presa ISNA.

Israelul a lovit in interiorul Siriei de mai multe ori de la inceputul razboiului civil sirian, distrugand in mare parte armament, cum ar fi rachete despre care oficialii israelieni au declarat ca erau destinate Hezbollahului sprijinit de Iran, un vechi dusman al Israelului in Libanul vecin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1