Iranul intentioneaza sa mareasca raza de actiune a rachetelor sale, in pofida iritarii SUA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Iranul doreste sa mareasca raza de actiune a rachetelor sale, a declarat marti un important oficial al armatei iraniene, o decizie care ar putea irita si mai mult Statele Unite care considera programul balistic al Teheranului o amenintare la adresa securitatii regionale, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Presedintele Donald Trump a retras Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul in luna mai si a reimpus sanctiuni impotriva Teheranului, criticand acordul pentru ca nu include limite in ceea ce priveste dezvoltarea programului balistic iranian.

‘Unul dintre cele mai importante programe ale noastre prevede cresterea razei de actiune a rachetelor si munitiilor’, a declarat seful fortelor aeriene iraniene, generalul de brigada Aziz Nasirzadeh, citat de agentia de presa iraniana Fars.

Armata iraniana a afirmat ca actuala raza de actiune a rachetelor sale este de 2.000 kilometri si ca baze americane din Afganistan, Emiratele Arabe Unite si Qatar, plus portavioanele americane din Golf, se afla in raza de actiune a acestora.

Teheranul insista ca programul sau de rachete este pur defensiv, insa a amenintat ca va bloca transporturile de petrol prin Stramtoarea Hormuz in Golf daca Washingtonul incearca sa-i opreasca exporturile.

La sfarsitul saptamanii trecute, secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat un nou test efectuat de Iran cu o ‘racheta balistica cu raza medie de actiune capabila sa transporte mai multe focoase si sa loveasca unele regiuni din Europa si din Orientul Mijlociu’ si a afirmat ca acest test incalca acordul nuclear iranian.

Iranul a afirmat in nenumarate randuri ca programul sau balistic nu poate fi subiect de negocieri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *