Iranul a lansat propria retea nationala de internet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

site-internetAutoritatile de la Teheran au lansat recent propria retea nationala de internet, similar unui intranet functional la nivel national, relateaza BBC News, care citeaza media de stat din Iran, potrivit careia ”serviciul va beneficia de calitate si viteza foarte bune la un cost redus, comparativ cu sursele traditionale care furnizau accesul la internet”, informeaza AGERPRES.

Potrivit Digitaltrends.com, securitatea digitala reprezinta unul dintre motivele care au justificat decizia autoritatilor de a furniza propriul serviciu de internet, cu scopul de a se asigura asupra continutului pe care iranienii il promoveaza online. De asemenea, guvernul iranian s-a confruntat cu numeroase atacuri ale hackerilor, atat individuali cat si cei sprijiniti de alte state. Cel mai cunoscut program nuclear iranian a fost atacat informatic.

In prezent acest serviciu de internet se afla intr-o faza incipienta, fiind disponibile prin intermediul sau serviciile guvernamentale si cele interne, urmand ca in anul 2017 sa fie lansata o a doua faza cu posibilitatea de a incarca continut video intern. De asemenea, de la finalul lunii martie a anului viitor, companiile iraniene vor putea folosi acest serviciu pentru desfasurarea operatiunilor la nivel international, fara sa incalce restrictiile aflate in prezent in vigoare.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1