Iranul sanctioneaza 15 societati americane pentru sprijin acordat Israelului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iranul a decis sa sanctioneze 15 societati americane pentru sprijinul oferit de acestea Israelului si „actiunilor teroriste ale acestui regim”, informeaza duminica agentia iraniana Irna, preluata de AFP, transmite AGERPRES.

Respectiva decizie, puternic simbolica in conditiile in care aceste societati americane nu fac afaceri cu Iranul, intervine la doua zile dupa ce SUA au adoptat sanctiuni impotriva a 30 de societati si persoane din zece tari straine, acuzati de colaborare in programul de inarmare al Iranului.

Potrivit comunicatului, „orice tranzactie este interzisa cu aceste societati, bunurile acestora vor fi confiscate, iar responsabilii lor nu vor putea obtine viza” din partea Iranului.

Acest anunt are loc in conditiile in care tonul nu inceteaza sa urce intre Teheran si Washington dupa instalarea la putere a presedintelui american Donald Trump, care a denuntat de mai multe ori acordul asupra programului nuclear iranian intre Teheran si marile puteri.

Decizia iraniana este, de asemenea, „o reactie” la sanctiunile americane impuse in februarie dupa un test de racheta iranian, potrivit comunicatului.

Ea este puternic simbolica, dat fiind ca cetatenii si societatile americane nu au dreptul sa faca afaceri cu Iranul, exceptand cazuri concrete. Astfel, compania Boeing a obtinut autorizatie din partea Trezoreriei americane pentru semnarea unui contract in vederea vanzarii a 80 de aparate Teheranului.

Printre societatile vizate de Teheran se numara compania United Technologies, al carei departament de aparare este acuzat ca vinde elicoptere Israelului, IIT Corporation, activa in 100 de tari si specializata in componente industriale, sau Bushmaster Firearms International, care fabrica arme de foc.

Teheranul le acuza ca furnizeaza echipamente sau arme Israelului, pentru ca acesta sa le „utilizeze impotriva palestinienilor”.

Si compania Re/Max Real Estate este acuzata de Iran de „cumparare si vanzare de locuinte in coloniile situate in teritoriile ocupate” palestiniene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2