Iranul va continua exportul de petrol si va rezista razboiului economic al SUA, sustine presedintele iranian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iranul va continua sa exporte petrol, in pofida sanctiunilor din partea SUA, care fac parte dintr-un razboi psihologic menit esecului, a declarat luni presedintele iranian Hassan Rouhani, citat de Reuters, informeaza AGERPRES.

Americanii „nu au reusit sa ne opreasca exporturile de petrol. Vom continua sa exportam petrol. Politicile voastre regionale au esuat si acum dati vina pe Iran pentru acest esec, din Afganistan pana in Yemen si Siria”, a subliniat Rouhani intr-un discurs in orasul Khoy (nord-vest), transmis in direct la televiziunea publica. Publicul a reactionat scandand „Moarte Americii!”, noteaza Reuters.

Presedintele iranian a mai afirmat ca Washingtonul nu dispune de sustinere internationala pentru sanctiunile sale, insistand ca „acum America este izolata”, in timp ce „Iranul este sprijinit de numeroase tari”. „Cu exceptia regimului sionist (referire la Israel) si a catorva tari din regiune, nicio alta tara nu sustine presiunile Americii asupra Iranului”, a insistat Rouhani in discursul televizat.

Uniunea Europeana, Franta, Germania, Marea Britanie, Rusia si China, participante la acordul din 2015 cu SUA prin care sanctiunile impotriva Teheranului au fost ridicate in schimbul limitarii de catre acesta a programului nuclear, au incercat sa gaseasca modalitati de a ocoli obstacolele impuse de decizia din primavara a Washingtonului de a se retrage din acord. Totusi, mai multe societati straine, inclusiv din domeniul petrolului, au decis sa plece din Iran de teama sanctiunilor SUA.

Sanctiunile americane reinstituite la 5 noiembrie vizeaza in special sectoarele petrolier si financiar, doua puncte nevralgice in aceasta tara extrem de dependenta de comertul cu hidrocarburi.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole