Iranul vrea un armistiţiu permanent pentru a opri ”crimele” Israelului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Iranul a cerut luni un armistiţiu permanent în războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas pentru a se garanta că „crimele” israeliene din Fâşia Gaza „încetează complet”, relatează AFP, informează AGERPRES.

„Republica Islamică Iran vrea şi speră, la fel ca multe ţări”, că armistiţiul „intră într-un proces de durată” şi că „crimele regimului sionist încetează complet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Nasser Kanani, într-o conferinţă de presă la Teheran.

Luni au loc discuţii pentru prelungirea armistiţiului de patru zile, care a intrat în vigoare vineri, ca parte a unui acord între Israel şi Hamas, intermediat de Qatar, Egipt şi Statele Unite.

Pentru Iran, care sprijină mişcarea palestiniană, „agresiunea crudă a regimului sionist împotriva Fâşiei Gaza nu trebuie repetată”, a spus Kanani.

Dar „se pare că regimul sionist, care nu a fost capabil să-şi atingă obiectivele” militare de la începutul operaţiunii sale în Fâşia Gaza, „vrea să obţină o victorie tangibilă”, a adăugat el.

Începând de vineri, 39 de ostatici israelieni au fost eliberaţi ca parte a acordului, împreună cu 117 palestinieni aflaţi în închisorile israeliene. Nouăsprezece ostatici au fost, de asemenea, eliberaţi în afara acordului, majoritatea thailandezi care lucrau în Israel.

Atacul sângeros al Hamas care a declanşat războiul pe 7 octombrie a făcut 1.200 de morţi, majoritatea civili, conform autorităţilor israeliene.

Ca represalii, Israelul a promis să „anihileze” mişcarea palestiniană şi a lansat o ofensivă militară în Fâşia Gaza, care a dus la moartea a aproape 15.000 de persoane, conform guvernului Hamas.

Aproximativ 240 de ostatici au fost duşi în Fâşia Gaza în timpul atacului Hamas din 7 octombrie de pe teritoriul israelian, conform autorităţilor israeliene.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole