Iresponsabili: Consiliul Local refuza sa recupereze un eventual prejudiciu, in dosarul Urbis

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

urbis autobuzConsiliul Local Baia Mare refuza, de aproximativ un an, sa se contituie parte civila intr-un dosar instrumentat de DNA, care analizeaza modul de achizitionare de catre Societatea Urbis a mijloacelor de transport Solaris. Anchetatorii au suspicini cu privire la modul in care a fost facuta licitatia suspectand faptul ca bugetul local a fost prejudiciat. Desi DNA a cerut din nou constituirea ca parte civila a Consiliului Local, dupa o solicitare similara facuta la sfarsitul anului trecut, comisia juridica nu a dorit sa dea aviz favorabil. Acelasi refuz a venit si din partea comisiei economice.

Una dintre persoanele vizate in acest dosar este primarul suspendat Catalin Chereches. Pentru a trage de timp, in cursul anului trecut, edilul a apelat la un expert care sa decida daca a fost sau nu vorba despre un prejudiciu. Conform surselor noastre, aceste demersuri nu au dus nicaieri, deoarece raspunsul expertului nu a fost unul concret, ci unul subiectiv (n. red. “in opinia mea”).

Aceleasi surse au mai tinut sa puncteze faptul ca, desi consilierii nu au luat pana in acest moment o decizie, Consiliul Local se va constitui parte civila in dosar, doar in momentul in care instanta va decide ca bugetul local a fost prejudiciat.

Cu toate tertipurile incercate de consilierii locali (unii dintre acestia incercand sa impiedice gasirea vinovatilor) ancheta DNA va face lumina, iar daca se va constata ca legea a fost incalcata, persoanele vinovate vor fi trase la raspundere, iar prejudiciul va fi recuperat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Cristina

    Acest oras nu mai are moralitate. Liderii politici sunt indivizi de la tara care s-au trezit cu sacii in sanie si trag foloase pe spinarea prostilor. Spuneti-mi o persoana respectabila in actualul Consiliul Judetean, populat de toate rebuturile umane posibile. Cand l-am vazut si pe mustaciosul ala fost subofiter de militie ajuns ofiter la apelul de seara, ceva subingineras la seral, care acu cativa ani buni a fost mutat in loc sa fie dat afara din politie, am realizat ca orasul si judetul se duc naibii. Daca astfel de gainari ajuns consilieri ai coalitiei avem garantiile necesare privind distrugerea Baii Mari. Numai DNA va face ordine si atunci vor raspunde toti cei implicati care acum il protejeaza pe primarul corupt. Si ce asteapta dl. Rob ca sa-l dea afara pe Pop ala? I-ar convenii interimarului ca cineva sa-i hartuiasca sexual sotia sau fiica? Chiar nu mai exista curaj si bun simt?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *