Irimescu: Am cerut Uniunii Europene masuri pentru ca laptele si carnea din alte tari sa nu mai invadeze Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

achim irimescuRomania a solicitat autoritatilor de la Bruxelles stoparea supraproductiei de lapte si carne de porc din anumite tari europene, pentru ca astfel de produse sa nu mai invadeze piata romaneasca, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, prezent la o conferinta pe tema dezvoltarii agriculturii rurale, informeaza AGERPRES.

„Luni, la Consiliul de Ministri a fost un subiect extrem de dezbatut in UE, este vorba de piata laptelui si piata carnii de porc, care sunt in mare criza, pe fondul reducerii consumului din China, pe fondul embargourilor impuse pentru Federatia Rusa, pe fondul renuntarii la cotele de lapte.

Chiar in sectorul carnii de porc exista ferme care au solicitat suspendarea contractelor pentru bunastarea animala, pentru a nu mai popula si inregistra pierderi. Am solicitat Comisiei Europene sa se ia masuri hotarate pentru a stopa la origine aceste supraproductii.

Sa nu uitam ca Romania este asaltata de laptele din Ungaria si Polonia si de carnea de porc din alte state europene, iar producatorii locali, cei romani, intra in faliment. Nu este scopul politicii agricole comune sa producem intr-un singur stat, cel mai performant, e clar”, a sustinut Irimescu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2