Irimescu: La romani, a devenit obisnuinta sa fie frigiderul plin de alimente care expira fara a fi consumate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

achim irimescuUmplerea frigiderului cu produse alimentare si expirarea acestora inainte de a fi consumate a devenit, din pacate, o obisnuinta la romani, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, intr-o conferinta de specialitate, informeaza AGERPRES.

Totodata, ministrul a recunoscut ca si lui i s-a intamplat acest lucru si a subliniat ca romanii trebuie sa isi schimbe comportamentul alimentar.

„Omenirea va ajunge la o criza alimentara si acest fapt a condus si la orientarea catre ceea ce se arunca si ceea ce se degradeaza, pentru ca sunt doua elemente diferite. Mai util ar fi sa avem in vedere si modificarea mentalitatilor, in Romania. Cred ca Romania are capacitatea de a rezolva aceasta problema. Avem un grup de lucru la nivelul ministerului, format din 25 de entitati publice si private si sper ca, pe termen lung, sa avem rezultate in combaterea risipei alimentare.

Consumatorul trebuie sa stie cum se comporta fata de produs. Problema se pune tot mai acut pe viitor fata de consumul de alimente. Stim cu totii ca actualmente, in Uniunea Europeana, fara subventii, nu s-ar putea produce produse la preturi accesibile pentru consumatori. Din pacate, la romani s-a constatat o obisnuinta in a-si umple frigiderul si, dupa un timp, sa se constate depasirea termenului de valabilitate inainte de consum. Recunosc, si mie mi s-a intamplat acest lucru. Deci, trebuie sa ne schimbam comportamentul alimentar”, a spus Irimescu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2