Isarescu, despre acordul cu FMI: Ne trebuie un avocat al diavolului pentru a vinde credibil reforma fiscala

PNL

isarescu-dintre-tarile-postcomuniste-au-intrat-in-zona-euro-doar-cele-mici-116565-1Romania are nevoie de un acord cu institutiile financiare internationale pentru a putea “vinde” credibil reforma fiscala pe care intentioneaza sa o implementeze prin modificarea Codului Fiscal, astfel incat sa nu piarda prin cresterea dobanzilor la care se imprumuta, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

“Din experienta mea, eu cred ca este bine sa avem niste parteneri internationali. Ne dau credibilitate, seriozitate si uneori iti trebuie un avocat al diavolului, asta e parerea mea. Chiar daca, uneori, negocierile nu sunt placute, te mai certi cu ei, dar o formula de parteneriat cu ei este buna. In plus, nici nu vad cum am putea noi sa vindem credibil o reforma fiscala de o asemenea amploare pe plan international. E greu”, a declarat guvernatorul BNR, in conferinta de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei.

El a raspuns, astfel, unei intrebari cu privire la oportunitatea ramanerii Romaniei intr-un acord cu Fondul Monetar International, avand in vedere ca actualul document expira in luna septembrie.

In ceea ce priveste reforma fiscala, guvernatorul BNR sustine ca, in cazul in care aceasta nu poate fi prezentata credibil, “tot ce ai putea sa castigi din reforma fiscala pierzi la dobanzi”.

“Ori, ati vazut ca unul dintre punctele pentru care stau atat de bine la Trezorerie, la surplusuri, este faptul ca le-au scazut cheltuielile cu dobanzile”, a subliniat Isarescu.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1