septembrie 28, 2021

Isarescu despre aplicarea darii in plata: Este cert ca bancile isi vor apara dreptul de proprietate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

isarescuEfectele aplicarii Legii privind darea in plata sunt incerte, insa cu siguranta bancile isi vor apara dreptul de proprietate si vor contesta actul normativ fie la Curtea Constitutionala a Romaniei, fie la alte foruri, a declarat joi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza AGERPRES.

“Legea se remarca printr-un grad destul de ridicat de impreciziune. Sunt pusi laolalta cei care nu mai pot sa plateasca cu cei care, eventual, nu mai vor sa plateasca sau au optiuni diverse. Este greu ca cineva sa faca o evaluare corecta asupra impactului, cu datele pe care le avem. (…) Dar, ce mi se pare cert aici, este ca, in baza legilor (interne si internationale—n.r.), isi vor apara drepturile.

Ca unele se vor duce la CCR, ca altele se vor duce in alta parte, ca vor da mai putine credite sau cu avansuri mai mari. Deci cred ca de aici incolo nu mai putem vedea lucrurile cu claritate: depinde de portofoliile de credite, de experienta pe care o au cu diversi clienti, de avocatii pe care ii au. Pana acum ati auzit doar de anumiti avocati, dar va asigur ca veti auzi si de ceilalti. Si bancile au avocati”, a explicat Isarescu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2