Isarescu: Exista premisa ca leul sa ramana stabil

isarescu-dintre-tarile-postcomuniste-au-intrat-in-zona-euro-doar-cele-mici-116565-1Contextul international este mai tulbure decat anul trecut, iar volatilitati mai mari sau miscari ample de capitaluri pot crea dezechilibre temporare in piata, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa, informeaza AGERPRES.

“Leul a fost stabil deoarece conditiile macroeconomice din 2015 au fost stabile. Am avut situatie macroeconomica buna si aceasta s-a reflectat fara sa fie nevoie de interventii sustinute ale BNR.

Aceste conditii stabile s-au reflectat intr-o stabilitate a pietei si, deci, o relativa stabilitate a leului. Pentru viitor — in ciuda faptului ca economia internationala si zona in care ne situam nu au fost stabile, indirect spunem ca acesta este cadrul, contextul in care trebuie sa gandim si viitorul — daca situatia macroeconomica interna se va mentine stabila, nu vom asista la deteriorari de indicatori si la dezechilibre mai mari. Exista premisa ca leul sa fie in continuare stabil”, a spus Isarescu.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1