Isarescu: Un nou acord cu FMI trebuie axat pe reforme

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

isarescu-dintre-tarile-postcomuniste-au-intrat-in-zona-euro-doar-cele-mici-116565-1Un nou acord cu Fondul Monetar International va da un plus de credibilitate politicilor economice ale Romaniei, dar va trebui axat pe reforme structurale, nu pe problemele balantei de plati, iar in luarea unei decizii va cantari si modul in care s-a incheiat fostul acord, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, scrie Agerpers.

“Un acord cu FMI ar da un plus de credibilitate politicilor economice ale Romaniei, ne-ar ajuta si in ceea ce priveste finantarea avantajoasa de pe pietele internationale, si, probabil ar stimula si procesele de reforma. Dar toate acestea trebuie decise intr-un cadru politic adecvat si in perspectiva, pentru ca anul viitor sunt alegeri si (un acord — n.r.) se va adresa nu numai anului viitor ci si Guvernului de dupa alegeri”, a explicat miercuri Mugur Isarescu, in cadrul conferintei de prezentare a deciziilor Consiliului de Administratie al BNR.

In opinia sa, avand in vedere ca deficitul bugetar este foarte mic, finantat in mare masura prin intrari de capital, nevoile de finantare pot fi controlate si, in consecinta, noul acord nu ar trebui axat pe problemele balantei de plati ci pe problemele ramase nerezolvate, cum sunt reformele structurale.

“In luarea deciziei, cred ca va cantari destul de mult si maniera in care s-a incheiat fostul acord”, a mai spus guvernatorul Bancii Nationale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *