ISJ Maramures: Problemelele sindicalistilor din invatamant, rezolvate pana la finele anului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

discutie sindicalistiMarti, 27 octombrie, prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a avut o intalnire cu reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamant Maramures si cei ai Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.

Discutia s-a axat pe procesele castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila cu privire la drepturile salariale a personalului din invatamant si care inca nu s-au pus in aplicare.

“Pana in prezent a fost castigat un numar de 100 de procese, iar 85 de dosare inca sunt pe rol la Curtea de Apel Cluj si Tribunalul Maramures. Peste 1.250 de persoane sunt cuprinse in aceste dosare, din care 5% directori si directori adjuncti, peste 50 % cadre nedidactice si restul personal contractual.

Noi am solicitat acordarea sporului de calculator, care se incadreaza in sporul pentru conditii vatamatoare, iar marea noastra nemultumire este ca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu pune in aplicare si nu respecta hotararile Curtii de Apel Cluj”, a declarat prof. Ioana Petrus, liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures.

Reprezentantii ISJ Maramures i-au asigurat pe sindicalisti ca pana la finele anului 2015 toate sentintele vor fi puse in aplicare.

”Noi avem formata o comisie paritala care are obligatia de a verifica aceste dosare si tipurile de sentinta. Cateva sunt depasite, nu mai sunt de actualitate. Noi, ca institutie, avem propria noastra modelitate de evaluare, deoarece am avut cazuri in care auditul venit de la minister ne-a reprosat ca nu am facut analiza. Aceasta evaluare se va desfasura intre 25.10.2015- 25.11.2015, iar pana la finele anului vom intra in plata”, a precizat prof. Ana Moldovan, inspector scolar general a ISJ Maramures.

La finalul sedintei, prefectul judetului le-a vorbit si despre alte probleme cu care se confrunta invatamantul.

”Va rog sa sa incercati sa aveti un dialog civilizat pe acest subiect si sa fiti foarte atenti la aceasta problema cu privire la toate aceste dosare castigate. Inainte de a incheia, vreau sa va spun acum despre alte probleme pe care le avem in invatamant.

Inca exista scoli, ca cea din Baiut, unde acoperisul sta sa se darame si nimeni nu face nimic. Vine iarna, sarpanta nu rezista la greutatea zapezii si nimeni nu se implica. Va rog ca impreuna sa gasim o solutie si la aceste probleme, deoarece sunt foarte atent la fenomenul educational din judet”, a incheiat prefectul Anton Rohian.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2