Islanda vrea să își repornească turismul, însă numai pentru bogați

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Islanda a modificat subtil la începutul acestei luni o serie de prevederi din programul său de acordare de vize de lucru pentru cetățenii din afara spațiului Schengen, astfel că americanii și alți străini vor putea să intre și să rămână în această țară timp de șase luni, cu condiția ca aceștia să aibă câștiguri salariale de aproape 90.000 de dolari pe an, transmite profit.ro.

“Cred că ideea de bază este atragerea profesioniștilor cu salarii mari din Silicon Valley sau San Francisco, care să vină și să își cheltuiască banii aici”, spune Asta Gudrun Helgadottir, membru al Partidului Piraților și fost membru al Parlamentului din Islanda

Chiar dacă deținătorii unei vize de lucru nu sunt, tehnic, turiști, speranța autorităților este ca aceștia să închirieze locuințele libere de pe platforma Airbnbs, să umple mesele la restaurante și să facă excursii în weekend-uri pentru a explora insula. Cu atât mai mult cu cât este vorba de persoane înstărite.

Islanda nu este prima țară care vrea să îi atragă pe cei care muncesc remote cu scutiri de vize. Bermuda, Barbados, Insulele Caiman și Estonia au încercat și ele această strategie pentru a atrage venituri din străinătate într-o perioadă în care turismul este afectat de pandemie.

Însă, oferta Islandei este unică prin faptul că se adresează strict celor bogați. Islanda cere dovezi că solicitantul are un salariu de cel puțin un milion de coroane (7.360 de dolari) pe lună sau aproximativ 88.000 de dolari pe an, iar solicitanții trebuie să respecte și cerințe suplimentare privind asigurarea de sănătate.

Ministerul Justiției din Islanda, care se ocupă de acordarea vizelor, a dat publicității informații limitate despre noul program. Însă, localnicii cred că obiectivul este stimularea investițiilor fără a crea aglomerație și, mai important, fără a pune presiune pe sistemul național de sănătate, care poate fi ușor împovărat în condițiile în care țara are o populație de aproximativ 357.000 de locuitori. Există și speranța că o dovadă a venitului va împiedica rezidenții temporari să concureze cu islandezii pentru locurile de muncă locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2