Israel: Mii de persoane au manifestat in sprijinul premierului Benjamin Netanyahu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mii de persoane au manifestat marti seara la Tel-Aviv in sprijinul premierului israelian Benjamin Netanyahu, inculpat saptamana trecuta pentru coruptie, relateaza AFP.

”Netanyahu, poporul este cu tine” si ”Nu dictaturii judiciare”, se putea citi pe afise purtate de manifestanti.

Pentru aceasta manifestatie, prima de la anuntarea punerii sub acuzare a sefului guvernului israelian, Likud, partidul sau, a organizat autobuze care au venit din toata tara. In timp ce voci din cadrul Likud au cerut demisia lui Netanyahu, inclusiv pe cea a fostului ministru Gideon Saar care a cerut alegeri primare pentru functia de presedinte al partidului de dreapta, alti ministri l-au sustinut clar pe premierul israelian, titreaza Agerpres.

„Cand premierul nostru este atacat pe toate fronturile, este timpul sa ne unim si sa ne consolidam”, a afirmat pe pagina sa de Facebook ministrul Culturii si Sporturilor Miri Regev, un apropiat al lui Netanyahu, prezent si el la manifestatie.

Benjamin Netanyahu, inculpat pentru coruptie, poate ramane in functie in actualul ”guvern de tranzitie”, a confirmat luni procurorul general Avichai Mandelblit, dupa apeluri la demisia sefului guvernului. In situatia actuala, cu un guvern de tranzitie, nu exista obligatie juridica pentru ca premierul sa demisioneze”, a precizat procurorul, potrivit unui comunicat.

Benjamin Netanyahu, in varsta de 70 de ani, a fost inculpat pe 21 noiembrie pentru coruptie, abuz de incredere si frauda in trei cazuri diferite. Dupa alegerile anticipate din aprilie, apoi din septembrie, Netanyahu nu a reusit sa obtina 61 de deputati, pragul majoritatii parlamentare, pentru a forma un guvern. Rivalul sau, centristul Benny Gantz a esuat de asemenea in aceasta sarcina si presedintele israelian Reuven Rivlin a trebuit sa o incredinteze Parlamentului insusi.

Alesii trebuie sa opteze intre gasirea unui nou premier care sa formeze o majoritate sau sa conduca tara spre un al treilea tur de scrutin in mai putin de un an, pana la 11 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2