Israel: Prima detentie administrativa a unui extremist evreu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

maini gratii penitenciar puscarie inchisoareMinistrul israelian al apararii, Moshe Yaalon, a semnat marti seara primul ordin de detentie administrativa impotriva unui extremist evreu dupa moartea unui bebelus palestinian, vineri, in Cisiordania ocupata, potrivit unui comunicat, preluat de AFP citata de Agerpres.

Aceasta detentie administrativa de sase luni, masura aplicata pana in prezent cu precadere palestinienilor, il priveste pe Mordechai Mayer, un colonist israelian arestat marti din cauza „implicarii sale in activitati violente si atacuri teroriste care au avut loc in ultima vreme”, a adaugat comunicatul Ministerului Apararii.

Este pentru prima data dupa mai multi ani ca o masura de detentie administrativa se aplica unui extremist evreu, a mentionat postul public de radio.

Comunicatul Ministerului Apararii nu precizeaza daca acest colonist locuind in localitatea Maale Adumim din Cisiordania este direct implicat in incendierea unei case intr-un sat palestinian din nordul Cisiordaniei care a provocat moartea unui bebelus palestinian de 18 luni, ars de viu, in timp ce parintii si fratele acestuia au suferit arsuri grave.

Inscriptiile gasite la fata locului si marturiile indica actul unor extremisti israelieni.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis din nou marti sa aplice cu strictete legea contra extremistilor, inclusiv folosind impotriva evreilor controversata masura a detentiei administrative, ceea ce inseamna fara punere sub acuzare sau trimitere in judecata pe o perioada de sase luni care poate fi reinnoita.

Potrivit canalului doi al televiziunii israeliene, biroul procurorului general a dat marti seara unda verde plasarii in detentie administrativa a trei extremisti evrei, fara sa anunte identitatea acestora.

Pentru a fi pusa in aplicare, aceasta masura trebuia validata de ministrul apararii, cum s-a intamplat in cazul lui Mordechai Mayer.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2