Israel: Un turn din Lego de 36 de metri, candidat la Cartea Recordurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primaria orasului israelian Tel Aviv a anuntat miercuri constructia unui turn din Lego cu o inaltime de 36 de metri in scopul inregistrarii unui nou record mondial Guinness, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Turnul a fost construit folosind piese Lego stranse de la locuitorii orasului Tel Aviv timp de un an.

Campania pentru realizarea acestui turn si inscrierea lui in Cartea Recordurilor a fost initiata cu mai bine de un an in urma de profesorii micutului Omer Sayag, un copil de opt ani decedat de cancer in 2014, care construia turnuri din Lego cand era bolnav.

Construit dintr-o jumatate de milion de piese, turnul se va afla timp de patru zile in Piata Rabin, in fata impunatorului sediu al municipalitatii orasului.

Precedentul record in ceea ce priveste cel mai mare turn din Lego a fost stabilit, potrivit catalogului Guinness, in 2015, cand filiala italiana a fabricii Lego a construit un turn de 35,05 metri cu ocazia expozitiei universale din Milano.

Pentru omologarea noului record, un dosar cu fotografii facute cu ajutorul unei drone vor fi trimise catre Guinness, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al municipalitatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2