Israelul a inceput demolarea caselor palestinienilor acuzati de comiterea unor atacuri la Ierusalim

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

palestinaIsraelul a inceput marti demolarea caselor apartinand familiilor palestinienilor acuzati de comiterea de atacuri la Ierusalim, dupa ce premierul Benjamin Netanyahu a dat unda verde fortelor israeliene sa-si inaspreasca actiunile represive in contextul violentelor din Cisiordania si Ierusalimul de Est, relateaza AFP citata de Agerpres.

Marti, armata israeliana a demolat casele familiilor a doi palestinieni care au comis atacuri anul trecut.

Un jurnalist France Presse a relatat despre demolarea casei lui Ghassan Abu Jamal in cartierul Jabal Moukabber in Ierusalimul de Est. In noiembrie anul trecut, Ghassan Abu Jamal, impreuna cu varul sau Oudai Abou Jamal, a ucis cinci persoane intr-o sinagoga in vestul Ierusalimului.

Cei doi veri palestinieni au fost impuscati pe loc si autoritatile israeliene au ordonat demolarea caselor familiilor lor, care se invecinau.

Tot in cartierul Jabal Moukabber, armata israeliana a anuntat ca a demolat casa familiei lui Mohammed Jaabis, acuzat de Israel de comiterea in august 2014 a unui atac cu un excavator impotriva unui autobuz la Ierusalim. Si acesta a fost impuscat pe loc de fortele de ordine israeliene.

Aceste demolari intervin pe fondul violentelor comise in Cisiordania si Ierusalimul de Est ocupat si dupa ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurari luni seara ca nu va exista ‘nicio limita in lupta pana la moarte impotriva terorismului palestinian’.

El a facut referire la incursiunile fara precedent ale fortelor de securitate in cartierele palestiniene din Ierusalim, la desfasurarea a sute de soldati in Cisiordania si a mii de politisti la Ierusalim, precum si la preconizata demolare a caselor autorilor atentatelor sau ale familiilor acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2