Israelul a intreprins un raid aerian in Fasia Gaza

avion luptaAviatia israeliana a intreprins sambata un raid in sudul Fasiei Gaza, acesta fiind primul atac de la razboiul din iulie-august si care are loc la cateva ore dupa un tir cu racheta dinspre enclava palestiniana, au indicat armata si martori oculari, relateaza AFP citata de Agerpres.

Potrivit Ministerului Sanatatii din Gaza, atacul israelian nu s-a soldat cu victime.

Armata israeliana a afirmat ca a vizat ”infrastructuri ale Hamas”, miscarea palestiniana radicala care detine controlul in Fasia Gaza. Purtatorul de cuvant al armatei israeliene, lt.-col. Peter Lerner, a indicat intr-un comunicat ca ”organizatia terorista Hamas este responsabila de atacul impotriva Israelului si ca ea va trebui sa dea socoteala pentru aceasta”.

La randul sau, Ismail Haniyeh, lider al Hamas si fost premier din partea miscarii islamiste in Gaza, a denuntat raidul israelian, calificandu-l drept ”o incalcare periculoasa a acordului de incetare a focului” incheiat pe 26 august intre israelieni si palestinieni la Cairo.

Haniyeh a facut apel la Egipt ”sa intervina de urgenta” pentru ca Israelul sa respecte acordul, care a pus capat unui razboi de 50 de zile, soldat cu aproape 2.200 de morti de partea palestiniana, in majoritate civili, si 73 de partea israeliana, in majoritate soldati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1