Israelul a reluat raidurile aeriene asupra Fasiei Gaza

Aviatia militara israeliana a reluat joi dupa-amiaza raidurile asupra Fasiei Gaza dupa ce la ora locala 15:00 a expirat un scurt armistitiu umanitar de cinci ore solicitat de ONU, au confirmat responsabili militari israelieni citati de agentia EFE, transmite Agerpres.

Primele atacuri au avut loc in partea de nord a Fasiei Gaza, relateaza mass-media locale, ce vorbesc despre o escaladare rapida dupa o dimineata in care populatia a profitat de incetarea focului pentru a se aproviziona.

Imediat dupa reluarea raidurilor israeliene, militiile palestiniene au raspuns cu tiruri de rachete, aviatia israeliana ripostand cu atacuri succesive asupra pozitiilor islamiste din partea de est a orasului Gaza.

Totusi, spre deosebire de alte armistitii din trecut, acesta a fost in cea mai mare parte respectat, doar intr-un scurt interval de timp inregistrandu-se trei atacuri ale militiilor palestiniene asupra regiunii Eskhol.

De altfel, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a afirmat ca respectarea armistitiului umanitar dovedeste ca o incetare a ostilitatilor ‘este posibila daca partile manifesta vointa’.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1