Israelul cere sanctionarea unui pilot Iberia. Vezi de ce

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

avion scauneIsraelul va cere companiei spaniole Iberia sa-l sanctioneze pe unul dintre pilotii sai care, cand a aterizat miercuri la Tel Aviv, a anuntat ca avionul a ajuns in “Palestina”, au declarat joi pentru EFE surse din Ministerul de Externe israelian, transmite Agerpres.

“Ambasadorul (israelian) la Madrid va trimite o scrisoare dura presedintelui Iberia in care ii va cere sa-l sanctioneze pe pilot”, a declarat pentru agentia spaniola de presa Emanuel Nahshon, purtator de cuvant al MAE israelian.

Incidentul ar fi avut loc in timpul zborului 3316 de la Madrid la Tel Aviv, in care pilotul, imediat dupa aterizare, le-a urat bun-venit pasagerilor in “Palestina”, in loc de “Tel Aviv” sau “Israel”. Martori citati de ziarul israelian Yediot Aharonot au declarat ca acesta a fost mesajul transmis de pilot in limba spaniola, pentru ca, atunci cand li s-a adresat pasagerilor si in limba engleza, a spus “Bine ati venit la Tel Aviv”.

Cazul, care a fost difuzat pe retelele sociale si care este preluat joi de toata presa scrisa din Israel, a indignat multi israelieni care se aflau la bordul avionului si intelegeau limba spaniola. De altfel, potrivit ziarului Yediot Aharonot, unii pasageri i-au adus reprosuri pilotului pe aceasta tema, in momentul debarcarii.

Capitanul aeronavei a facut o greseala pe care a corectat-o atunci cand a facut anuntul in limba engleza, a declarat un purtator de cuvant al companiei Iberia. Potrivit ziarului israelian, compania aeriana spaniola a cerut iertare pasagerilor, le-a promis ca va incepe o ancheta si ca pilotul nu va mai zbura pe ruta Madrid-Tel Aviv pana cand lucrurile nu sunt lamurite.

Cu cateva luni in urma, un pilot al companiei aeriene Alitalia a facut un anunt identic inainte de a ateriza la Tel Aviv, fiind retras ulterior de pe ruta Roma-Tel Aviv.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2