Israelul construieste o structura de aparare inalta de 9 metri de-a lungul frontierei cu Libanul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Israelul construieste o structura de aparare inalta de 9 metri de-a lungul frontierei sale nordice cu Libanul, in efortul de a preveni atacurile din partea miscarii siite Hezbollah, informeaza joi dpa, transmite AGERPRES.

Structura consta dintr-un zid inalt de 7 metri, deasupra caruia se vor inalta alti 2 metri de sarma ghimpata.

„Principalele amenintari care vin dinspre Hezbollah sunt rachetele si atacurile asupra Israelului”, a declarat joi un ofiter israelian de rang inalt in fata jurnalistilor, langa frontiera.

In 2006, Israelul a declansat un razboi de 33 de zile impotriva Hezbollah, cu lupte care au avut loc pe teritoriului Libanului. De atunci, cele doua parti mentin un armistitiu fragil, in conditiile in care Israelul sustine ca a descoperit transferuri de arme dinspre Siria catre Hezbollah.

Unsprezece kilometri din noul zid sunt deja construiti, potrivit armatei israeliene. Structura de aparare este menita sa acopere toti cei 130 de kilometri din granita cu Libanul in urmatorii doi ani. O portiune a structurii va consta doar dintr-un gard cu sarma ghimpata, dat fiind caracteristicile solului in zona. Se estimeaza ca proiectul va costa in jur de 406 milioane de euro (472 de milioane de dolari).

SUA considera Hezbollah o organizatie terorista, in timp ce Uniunea Europeana foloseste aceasta eticheta pentru aripa militara a Hezbollah.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2