Israelul desfasoara intariri in Cisiordania, dupa anuntul lui Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Armata israeliana a anuntat joi ca a hotarat sa desfasoare forte suplimentare in teritoriul palestinian ocupat Cisiordania, in urma deciziei anuntate miercuri de presedintele american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, transmit AFP si dpa, informeaza AGERPRES.

O purtatoare de cuvant a armatei israeliene a indicat ca in Cisiordania vor fi trimise batalioane suplimentare si alte forte sunt pregatite sa intervina, in contextul in care exista temeri ca anuntul lui Trump ar putea duce la violente. Responsabila israeliana nu a precizat efectivele totale avute in vedere in acest sens.

„Pe baza concluziilor evaluarii situatiei de catre Statul Major, s-a decis intarirea fortelor cu un numar de batalioane in regiunea Iudeea si Samaria (…) si sunt pregatite forte suplimentare de rezerva, in cadrul masurilor vizand asigurarea capacitatii Fortelor de autoaparare israeliene de a raspunde prompt la posibile evolutii”, a aratat armata israeliana, folosind termenul biblic pentru Cisiordania.

Joi, dupa decizia lui Trump, miscarea islamista Hamas a facut apel la o noua revolta populara a palestinienilor. „Nu putem face fata politicii sioniste sustinute de SUA decat prin lansarea unei noi intifada” incepand de vineri, a declarat liderul Hamas, Ismail Haniyeh, intr-un discurs sustinut in Fasia Gaza, calificand totodata anuntul presedintelui american drept o „declaratie de razboi”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2