Israelul loveste Hamas in Gaza si ucide o femeie palestiniana si un copil

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

soldati razboiUn atac aerian israelian asupra unei tinte Hamas duminica in Fasia Gaza a distrus o casa si a ucis o femeie palestiniana si pe fiica ei, au anuntat surse spitalicesti, in timp ce valul de violente in regiune ridica temeri legate de o escaladare pe scara larga, noteaza Reuters.

Armata israeliana a declarat intr-un comunicat ca fortele sale aeriene au vizat doua situri de arme apartinand Hamas, gruparea militanta islamista ce controleaza Gaza, ca raspuns la lansarea a doua rachete ce au cazut in Israel sambata si vineri.

Martori oculari au declarat ca puternica explozie intr-una din taberele Hamas din orasul Gaza a provocat prabusirea unei case din apropiere in timp ce locatarii dormeau in interior.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Gaza Ashraf al-Qidra a spus ca femeia ucisa era in varsta de 30 de ani si gravida, iar fiica ei avea trei ani. Un baiat de cinci ani si un barbat au fost raniti, a adaugat el.

Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru lansarea rachetelor, dintre care una a fost interceptata in apropierea orasului israelian din sud Ashkelon. Cealalta a lovit o zona deschisa, fara sa provoace victime. Armata israeliana a declarat ca face responsabila Hamas pentru orice atac din Gaza, aminteste Reuters.

In 12 zile de varsare de sange, patru israelieni si 22 de palestinieni, dintre care multi au comis atacuri cu cutit, au fost ucisi la
Ierusalim, in Cisiordania ocupata, Gaza si in orase israeliene. Aceasta escaladare a violentei ridica temeri legate de o noua revolta palestiniana, dupa intifada din 1987 si 2000.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *