Israelul a lovit fara discriminare tinte civile si militare in timpul conflictului din Gaza 

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

atentatArmata israeliana a lovit fara discriminare tinte militare si civile, 70% dintre victime fiind in randul civililor, inclusiv a personalului medical, in timpul razboiului din vara anului 2014 din Fasia Gaza, au afirmat experti intr-un raport publicat miercuri, informeaza AFP.

Opt experti insarcinati de ONG-ul israelian ‘Physicians for Human Rights’ au chestionat 68 de locuitori din Gaza internati in timpul celor 50 de zile de conflict in care au fost ucisi circa 2.200 de palestinieni si alti 10.000 au fost raniti.

‘Loviturile si raidurile succesive in acelasi loc au facut numeroase victime in randul civililor si decese in randul salvatorilor’, se arata in raport, care mentioneaza de asemenea ‘un atac aparent deliberat asupra spitalului Chouhada al-Aqsa din Deir el-Balah pe 21 iulie 2014’, care s-a soldat cu numerosi morti si raniti.

‘Bombardamentele puternice si fara avertisment asupra cartierelor de civili nu par a fi decizia soldatilor sau a comandantilor izolati, ci ar fi trebuit sa aiba aprobarea sefilor armatei si/sau a guvernului israelian’, au acuzat expertii.

Mai mult decat atat, in timp ce Israelul afirma ca lanseaza lovituri de avertisment, lasand timp locuitorilor sa fuga, majoritatea ranitilor chestionati s-au referit la ‘persoane ucise sau ranite in apropierea caselor lor sau a rudelor acestora’, se mai spune in raport.

Expertii au dorit sa traga un semnal de alarma cu privire la impactul pe termen lung al acestui razboi si al celor precedente din Gaza. Potrivit ONU, circa 400.000 de copii vor avea nevoie de consiliere psihologica dupa acest conflict.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1