Israelul saluta retragerea SUA din Consiliul ONU pentru drepturile omului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Israelul a salutat miercuri decizia SUA de a se retrage din Consiliul ONU pentru drepturile omului, acuzat de Washington de parti-pris antiisraelian, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Statele Unite au anuntat marti ca se vor retrage din aceasta organizatie cu sediul la Geneva, pe care o acuza de ‘ipocrizie’ si de pozitii impotriva Israelului.

“Israelul multumeste presedintelui (Donald) Trump, secretarului (de stat Mike) Pompeo si ambasadoarei (americane la ONU Nikki) Haley pentru decizia lor curajoasa impotriva ipocriziei si minciunilor asa-numitului Consiliu ONU pentru drepturile omului”, a transmis intr-un comunicat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

“De mai multi ani, CDO (Consiliul pentru drepturile omului) a aratat ca este o organizatie anti-Israel partinitoare si ostila care si-a tradat misiunea de a apara drepturile omului”, se mai arata in comunicat.

CDO a fost creat in 2016 pentru a promova si apara drepturile omului in intreaga lume, insa rapoartele sale au contrazis deseori prioritatile SUA.

De la venirea la Casa Alba in 2017 a presedintelui republican Donald Trump, Statele Unite s-au retras din UNESCO, au taiat mai multe finantari pentru organisme ale ONU si au anuntat retragerea din Acordul de la Paris privind clima si din Acordul nuclear cu Iranul sustinut de ONU.

Retragerea SUA din Consiliul pentru drepturile omului nu este o premiera. In urma cu 12 ani, administratia republicanului George W. Bush a boicotat de asemenea CDO, dupa care presedintele democrat Barack Obama a decis sa reinscrie tara sa in acest organism.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *