Israelul suspenda negocierile de pace cu palestinienii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Israelul a decis joi suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca urmare a acordului de reconciliere palestiniana, potrivit unei surse oficiale, relateaza AFP citata de Agerpres.

”Cabinetul a decis in unanimitate ca guvernul israelian nu va negocia cu un guvern palestinian care se sprijina pe Hamas, o organizatie terorista ce face apel la distrugerea Israelului”, se precizeaza intr-un comunicat al biroului premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

”Israelul va lua, de asemenea, un anumit numar de masuri ca raspuns la gesturile unilaterale” ale palestinienilor, adauga comunicatul, publicat la incheierea unei reuniuni de cinci ore a cabinetului de securitate, din care fac parte cei mai importanti ministri. Nu au fost insa facute imediat precizari referitoare la masurile avute in vedere.

De asemenea, intr-un interviu pentru postul american de televiziune NBC, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca acordul de reconciliere palestiniana este „un pact care omoara pacea” si „un enorm pas inapoi”.

AFP aminteste ca miscarea palestiniana Hamas, pe care Israelul o considera organizatie terorista, a semnat miercuri la Gaza un nou acord de reconciliere cu Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), condusa de Mahmoud Abbas, care prevede formarea unui guvern de ”uniune nationala” si desfasurarea de alegeri la sfarsitul anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2