ISU Maramureș, apel către maramureșeni: Vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor

Reclame home 1
Reclame home 1

ISU Maramureș face apel către maramureșeni să renunțe la a mai arde vegetație uscată, dat fiind faptul că perioada caniculară favorizează izbucnirea și extinderea incendiilor de vegetație.

”Facem un apel la responsabilitate către toți maramureșenii: vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor! Perioada caniculară pe care o traversăm favorizează izbucnirea și extinderea incendiilor de vegetație, care pot pune în pericol proprietăți, animale și chiar vieți omenești! Impactul degajărilor masive de fum asupra mediului este și el important și trebuie evitat.

Pompierii militari maramureșeni, cu sprijinul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ, au luptat în cursul zilei de ieri, 21 iulie, cu nu mai puțin de șapte incendii de vegetație uscată, miriște și fond forestier, izbucnite în tot județul. Acestea au afectat suprafețe de teren ce totalizează aproape 100 de hectare.

Vă reamintim că, în conformitate cu normele legale în vigoare, “în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă”!

Mai mult, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei”, a declarat Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole