Italia: O gradina zoologica lanseaza un SOS in contextual pandemiei cu coronavirus

PNL

Cele 600 de animale de la gradina zoologica Novara din nordul Italiei nu vor mai putea fi hranite daca masurile foarte stricte de izolare a populatiei se vor prelungi mult timp, limitand accesul vizitatorilor, a avertizat proprietarul parcului, citat vineri de AFP, titreaza Agerpres.

Dromaderii, girafele, hipopotamii, rinocerii, elefantii, strutii, antilopele, bizonii si pelicanii traiesc in libertate in Parcul Safari din Pombia, in provincia Novara, iar Orfeo Triberti este ingrijorat de soarta lor.

“Situatia nu este inca tragica, dar ar putea deveni astfel. Animalele noastre au nevoie de mancare in permanenta. Problema este timpul. Cat timp va dura?”, a declarat Triberti.

In urma apelurilor sale, familiile au cumparat bilete pentru perioada de dupa redeschidere, iar altele au trimis echipamente sau mancare.

“Oamenii au raspuns la apelul nostru, la cererile noastre de ajutor. Ne-au fost trimise carne, legume, fructe, combustibil. Problema va fi asigurarea continuitatii”, a precizat el.

Un angajat al gradinii zoologice, responsabil cu monitorizarea animalelor, Alessandro Gambelli, da asigurari ca in prezent “animalele au o sanatate buna, le merge bine, iar starea lor este excelenta”. Cu toate acestea “toate animalele sunt in pericol; daca ramanem fara mancare, cu totii vom avea probleme”, a explicat el.

Italia este tara cea mai afectata de pandemia de coronavirus, cu peste 3.400 de morti. Protectia Civila a anuntat joi ca a recenzat 5.322 de cazuri de infectare cu COVID-19, un record.

Celor 60 de milioane de italieni le-au fost impuse masuri stricte de izolare incepand din data de 9 martie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1