Italia: Premierul Giuseppe Conte a anuntat eliberarea unui ostatic din Siria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Premierul Giuseppe Conte a anuntat vineri eliberarea unui cetatean italian luat ostatic in urma cu trei ani in Siria si revenirea acestuia in Italia, transmite AFP, scriu jurnalistii Agerpres.

“In urma unor activitati coordonate de informatii complexe si sensibile, de investigatie si demersuri diplomatice, am reusit sa obtinem astazi eliberarea lui Sergio Zanotti, rapit in Siria in aprilie 2016′, se arata intr-un comunicat de presa al prim-ministrului italian.

“Conditiile generale ale concetateanului nostru par bune si in urmatoarele ore acesta va sosi in Italia, la Roma”, se arata in comunicatul in care Giuseppe Conte multumeste tuturor serviciilor implicate, fara a furniza detalii suplimentare. Potrivit informatiilor aparute in presa italiana, Sergio Zanotti este un antreprenor de 57 de ani originar din Brescia, in nordul Italiei. El a disparut in aprilie 2016 dupa ce a plecat in Turcia, iar fosta sa sotie a primit numeroase mesaje in care acesta ii cerea ajutor si in care persoanele care l-au luat prizonier il amenintau ca va fi executat.

In august 2018 mass-media din Italia a mentionat cazul unui alt ostatic, Alessandro Sandrini, un muncitor de 33 de ani din Brescia aflat in somaj partial, care a disparut in octombrie 2016 dupa ce plecase in vacanta in Turcia. Mama acestuia a rupt tacerea recomandata de ministerul de externe italian dupa ce a primit mai multe apeluri telefonice scurte din partea fiului sau si cel putin o inregistrare video in care acesta aparea in genunchi, purtand un costum portocaliu si sub amenintarea unor persoane inarmate.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2