ITALIA SE INCHIDE DE TOT: 16 milioane de oameni in carantina obligatorie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul italian a luat, in noaptea de sambata spre duminica, masuri extraordinare, plasand in carantina mare parte din nordul tarii, ceea ce restrange libertatea de miscare pentru aproape un sfert din populatia tarii intr-o regiune considerata motorul economic al tarii, scrie money.ro.

Demersul reprezinta cel mai drastic efort din afara Chinei de a opri raspandirea noului coronavirus, cu pretul sacrificarii economiei italiene pe termen scurt, pentru a salva-o de efectele devastatoare ale virusului pe termen lung. Luand astfel de masuri dure, Italia, care cunoaste cel mai agresiv focar de epidemie din Europa, trimite un semnal: restrictiile – care vin in contradictie cu valorile democratiilor occidentale – se pot dovedi necesare pentru a controla si a invinge virusul, scrie The New York Times.

„Ne confruntam cu o situatie de urgenta. Este o urgenta nationala”, a declarat premierul Giuseppe Conte anuntand intr-o conferinta de presa, sustinuta dupa ora 2:00 noaptea, decretul prin care se impune carantina in regiunea Lombardia si in 14 provincii. Cel putin 16 milioane de oameni sunt vizati de masurile de carantina obligatorie pana la inceputul lunii aprilie.

Provinciile vizate de masurile de carantina sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso si Venetia.

Vor fi inchise salile de sport, piscinele, muzeeele, statiunile de schi. Competitiile sportive se vor desfasura fara public. Restaurantele si cafenelele vor fi deschise, dar clientii trebuie sa stea la cel putin un metru distanta unul de celalalt. Oamenii trebuie sa stea pe cat de mult posibil in case, iar cei care incalca masurile de carantina risca trei luni inchisoare. Scolile vor fi, bininteles, inchise. De asemenea, nu mai pot avea loc nunti si inmormantari, pe durata carantinei. Magazilele raman deschise, dar numai de luni pana vineri. Totodata, masurile anuntate de guvern includ si suspendarea tuturor concediilor pentru medici si asistenti, iar vizitele rudelor in spitale vor fi limitate doar la cazuri speciale.

Noile masuri, care se aplica inclusiv centrului financiar al tarii, Milano, si uneia dintre cele mai frecventate destinatii turistice din lume, Venetia, sunt in vigoare pana la 3 aprilie.

Italia este tara europeana cel mai dur lovita de epidemia de coronavirus si a cunoscut, sambata, o crestere vertiginoasa a bilantului, care acum a ajuns la aproape 6.000 de cazuri confirmate de imbolnavire cu Covid-19 si 233 de decese.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2