Italia si China au semnat acorduri economice in valoare de opt miliarde de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Italia si China au semnat 20 de acorduri de cooperare economica in valoare totala de opt miliarde de euro, au anuntat marti cele doua tari, relateaza DPA citata de Agerpres.

Acordurile includ vanzarea a 50 de elicoptere de catre AgustaWestland, o subsidiara a grupului italian din domeniul apararii Finmeccanica, si un plan de investitii pe cinci ani si in valoare de trei miliarde de euro care vizeaza Cassa Depositi e Prestiti, banca a statului italian, si China Development Bank.

Premierul chinez Li Keqiang s-a aflat in vizita oficiala la Roma, inaintea summitului Europa-Asia (ASEM) care are loc in aceasta saptamana la Milano. Oprirea in Italia a venit dupa alte doua vizite, in Germania si Rusia, in cadrul carora liderul chinez a semnat alte acorduri de afaceri.

„Sunt sigur ca parteneriatul dintre China si Italia a facut pasi mari inainte, dar putem face mai mult, si sunt sigur ca o vom face”, a declarat premierul italian Matteo Renzi.

Confruntat cu o recesiune puternica, executivul italian incearca sa atraga mai multe investitii straine pentru a relansa economia. China detine o parte semnificativa din obligatiunile guvernamentale italiene si a cumparat active la companii majore, printre care Fiat, Telecom Italia, Eni si Enel.

„Putem lucra pentru a obtine rezultate mai bune in comertul bilateral in viitor”, a spus la randul sau Li Keqiang.

El a adaugat ca Beijingul vrea sa importe mai multe echipamente si instalatii italiene si ca va incuraja turismul chinez in Italia, cu o atentie speciala pentru EXPO 2015, un targ international care va avea loc anul viitor la Milano.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole