Italia: Un traficant de persoane, condamnat la inchisoare pe viata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

judecatorUn traficant de persoane tunisian implicat intr-un naufragiu in care si-au pierdut viata 17 imigranti ilegali a fost condamnat la inchisoare pe viata, marti seara, de un tribunal din Catania, Sicilia, in prima sentinta de acest fel dictata de justitia italiana, scriu miercuri publicatiile La Repubblica si Corriere della Sera, preluate de DPA citata de Agerpres.

Haj Hammouda Radouan a fost gasit vinovat de omucidere la fiecare din capetele de acuzare.

Un alt traficant, marocanul Hamid Bouchab, a fost condamnat la 10 ani de detentie.

Cei doi au fost considerati responsabili pentru un naufragiu produs la 12 mai 2014, la circa 50 de mile marine (93 km) de coastele libiene si la 100 de mile de insula Lampedusa, cel mai sudic punct al Italiei.

Marina italiana a recuperat 206 supravietuitori, dar si trupurile a 17 victime, printre care o fetita de doar cateva luni.

Procuratura din Catania a salutat verdictul, remarcand ca el va face istorie intrucat a stabilit jurisdictia autoritatilor italiene asupra naufragiilor soldate cu victime in apele internationale. Ancheta asupra naufragiului a fost inceputa in Catania deoarece trupurile victimelor si supravietuitorii au fost debarcati in aceasta regiune italiana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2