Italia: Vanzarile Dacia au scazut cu aproape 14% in octombrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarile de masini noi in Italia au inregistrat in octombrie un declin de 7,4%, in urma introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluarii (WLTP), transmite Automotive News Europe, informeaza AGERPRES.

Livrarile au scazut luna trecuta la 146.655 unitati, arata datele publicate de Ministerul Transporturilor de la Roma. Cota de piata pentru masini echipate cu motoare diesel s-a diminuat in septembrie la 44% – cel mai redus nivel din martie 2010, arata datele Asociatiei Industriei Auto (ANFIA).

In octombrie, Dacia a vandut 3.835 de vehicule pe piata italiana, in scadere cu 13,18% fata de perioada similara din 2017, cand a inmatriculat 4.417 de unitati.

Livrarile Fiat si Renault au scazut luna trecuta cu 20,73% si, respectiv, 28,22%, in timp ce Ford si brandul Volkswagen au raportat un avans de 4,14% si, respectiv, 5,1%.

Toti producatorii trebuie sa isi testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa, noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

Italia ramane a patra mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, Marii Britanii si Frantei si inaintea Spaniei.

In primele zece luni din acest an, piata auto italiana a inregistrat un declin de 3,2%, fiind inmatriculate 1,64 milioane de autoturisme noi.

In perioada ianuarie – octombrie, Dacia a vandut 73.891 de vehicule pe piata italiana, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara din 2017, cand a inmatriculat 69.347 de unitati.

Livrarile Renault si Ford au scazut in primele zece luni din acest an cu 4,3% si, respectiv, 20,2%, in timp ce Fiat si brandul Volkswagen au raportat un avans de 0,8% si, respectiv, 11,5%.

Asociatia Importatorilor Auto din Italia (UNRAE) se asteapta la un declin de 2,1% al vanzarilor pe piata auto italiana, la 1,93 milioane de vehicule.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2