Inspectoratul Teritorial de Munca: Angajatorii maramureseni, controlati si sanctionati

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

muncitori-constructiiPeste 1.000 de sanctiuni au fost aplicate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Maramures in prima jumatate a anului 2016, cand au fost verificati aproape 2.000 de angajatori. Cele mai frecvente neconformitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca fiind lipsa semnalizarii de securitate si lipsa echipamentului de protectie. Nici agentii economici care utilizau persoane fara forme legale de munca nu au scapat de controalele inspectorilor din cadrul ITM.

“In aceata perioada au fost identificati un numar de 14 agenti economici care utilizau munca fara forme legale (munca la negru) fiind depistate un numar de 21 de persoane fara forme legale.

Principalele neconformitati constatate in domeniul relatiilor de munca pe langa munca fara forme legale au fost: negarantarea in plata a salariului minim, nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, nerespecatrea dispozitiilor legale privind munca de noapte, neinmanarea contractului individual de munca”, au precizat reprezentantii ITM Maramures.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. somcutean

    Ar fi cazul sa vina si prin Somcuta,hale neautorizate,munca la negru,ce sa mai vorbim de SSM si PSI cand se lucrează neautorizat.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1