ITM Maramures, anunt despre intermedierea si plasarea fortei de munca in strainatate

Reclame home 1
Reclame home 1

ITM Maramures face cateva precizari cu privire la intermedierea si plasarea fortei de munca in strainatate. Redam mai jos comunicatul de presa pe aceasta tema:

Conform prevederilor Legii nr.156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate – republicata cu modificarile si completarile ulterioare, activitatea de plasare forta de munca in strainatate, o poate desfasura un agent de plasare a fortei de munca persoana juridica.

Acesta are in principal urmatoarele obligatii:

  • sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul.
  • sa aiba incheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite intr-un alt stat decat Romania, care au calitate de angajator conform legislatiei statului respectiv, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca.
  • sa incheie cu solicitantii locurilor de munca contracte de mediere;
  • sa efectueze activitatile de mediere si plasare in mod gratuit.

 CONTRACTUL DE MEDIERE este un contract de natura civila care se incheie de catre agent cu cetateanul roman.

Acest contract de mediere trebuie sa contina: denumirea angajatorului din strainatate/tara pentru care se face medierea in vederea angajarii, adresa, numar de telefon/fax; descrierea muncii si a conditiilor de munca, durata timpului de munca, durata contractului de munca, salarizare, conditiile de transport, de locuit.

Incepand cu data de 05.03.2018 AGENTUL DE PLASARE nu mai are dreptul legal de a percepe tarif  de mediere, comisioane sau alte taxe.

 CONTRACTUL DE MUNCA

Agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia de a asigura incheierea contractelor de munca dintre cetatenii romani si angajatorii straini si in limba romana.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2