ITM Maramures, anunt pentru angajatori

Reclame home 1
Reclame home 1

ITM Maramures anunta ca incepand cu data de 19 decembrie, Hotararea Guvernului nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor a fost abrogata, prin adoptarea Hotararii Guvernului nr. 905/2017, act normativ care reglementeaza modul de evidentiere si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor.

Modificarile esentiale aduse de noul act normativ fac referire la termenele de transmitere a anumitor elemente ale contractului individual de munca astfel:

– modificarea salariului de baza lunar brut, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, se transmit in registru in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii. Prin exceptie de la aceasta prevedere in cazul modificarii salariului in intervalul 19.12.2017 – 31.03.2018, modificarea se transmite pana la data de 31. 03.2018.

– in cazul suspendarii/data incetarii suspendarii, transmiterea datelor se face cel tarziu in ziua anterioara producerii evenimentului, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.

– in cazul transferului unei persoane aplicabil doar in unitatile bugetare, transmiterea in registru se face in termen de 5 zile lucratoare de la data transferului, respectiv de la data preluarii prin transfer.

“Atragem atentia angajatorilor atat din mediul privat, dar si din cel public care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca, faptul ca actul normativ produce efecte de la data de 19.12.2017.

Reamintim angajatorilor ca, in baza dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 846/2017,  incepand cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 1.900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore, in medie, pe luna, in anul 2018, reprezentand 11,40 lei/ora”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2