ITM Maramures: Ce trebuie sa stie beneficiarii si managerii de proiecte de lucrari de constructii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures, in baza dispozitiilor art.3 din Legea nr. 270/2017 a prevenirii, atrage atentia tuturor beneficiarilor sau managerilor de proiecte de lucrari de constructii, indiferent de forma de proprietate asupra faptului ca, in baza dispozitiilor art. 47 – 50 din Hotararea Guvernului nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca pentru santierele temporare sau mobile, beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa intocmeasca o declaratie prealabila in urmatoarele situatii:

  1. a) durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de zile lucratoare si pe santier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
  2. b) volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.

„Declaratia va fi intocmita conform anexei nr. 3 din actul normativ si va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea acestora.

Textul declaratiei prealabile trebuie sa fie afisat pe santier, in loc vizibil, inainte de inceperea lucrarilor. Textul declaratiei prealabile trebuie actualizat ori de cate ori au loc schimbari. Incalcare acestor dispozitii reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 la 8.000 de lei”, se arata intr-un comunicat de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole