ITM Maramures, clarificari privind Registrul electronic de evidenta a zilierilor

PNL

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 26 din 18 aprilie 2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, a fost modificata si completata cu prevederile art.4^1 Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional de zilieri, sens in care se infiinteaza Registrul electronic de evidenta a zilierilor, ca singura modalitate de transmitere a datelor privind evidenta zilierilor.

In termen de 60 de zile de la infiintarea registrului electronic de evidenta a zilierilor, respectiv data de 20.12.2019, se va elabora si publica in Monitorul Oficial al Romaniei, ordinul ministrului muncii si protectiei sociale cu metodologia de intocmire si transmitere a registrului electronic de evidenta a zilierilor, precum si inregistrarile care se efectueaza in acesta.

“Fata de prevederile legislative mentionate, precizam ca, la aceasta data s-a efectuat receptia aplicatiei informatice – Registru electronic de evidenta a zilierilor.

Transmiterea si evidenta zilierilor prin registrul electronic de evidenta se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a ordinului ministrului muncii si protectiei sociale, data pana la care beneficiarii vor tine evidenta zilierilor in Registrul de evidenta al zilierilor in format de hartie si vor depune in continuare lunar, la inspectoratele teritoriale de munca, pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare, un extras cu inregistrarile aferente lunii precedente.

In vederea familiarizarii cu Registrul electronic de evidenta al zilierilor, beneficiarii au posibilitatea sa acceseze aplicatia mobila denumita Inspectia Muncii ca instrument de lucru util beneficiarilor care folosesc zilieri in activitatea pe care o desfasoara. Instructiuni in acest sens se regasesc pe site-ul www.inspectiamuncii.ro”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1