ITM Maramures: Legea zilierilor, modificata

Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures aduce la cunostinta celor interesati faptul ca, in cursul lunii iulie 2019 au fost adoptate acte normative care au adus modificari Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.

“Prin Legea nr. 132/11.07.2019 respectiv, Ordonanta de Urgenta nr. 56/03.07.2019 au fost adaugate mai multe domenii de activitate in care pot fi utilizati zilieri in activitati ocazionale.

Actele normative amintite aduc modificari legate de perioada de timp in care o persoana poate lucra in calitate de zilier la unu sau mai multi beneficiari, activitatea poate fi prestata si in beneficiul unui tert in conditiile in care intre parti este incheiat un contract de prestari de servicii, precum si introducerea unei cote forfetare de 10% in sarcina beneficiarului.

Procedura de stabilire a respectivei cote forfetare se realizeaza ulterior printr-un ordin comun a institutiilor abilitate.
Pentru informatii suplimentare cei interesati se pot adresa institutiei noastre”, a spus Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1